Kemitraan Ékonomi Komprehensif Daérah (RCEP)

Ieu mangrupakeun kameunangan pikeun multilateralisme sareng perdagangan bébas. Epidemi parantos sumebar ka sakumna dunya, perdagangan internasional sareng investasi parantos nyusut pisan, ranté pasokan ranté industri parantos dipeungpeuk, sareng globalisasi ékonomi parantos ngalaman arus kontra, sareng unilateralisme sareng proteksionisme parantos ningkat. Sadaya anggota RCEP parantos komitmen babarengan pikeun ngirangan tarif, pasar terbuka, ngirangan halangan, sareng ngadukung globalisasi ékonomi. Numutkeun kana itungan think tank internasional, RCEP diarepkeun bakal ngajalankeun kenaikan bersih 519 milyar dolar AS dina ékspor sareng 186 milyar dolar AS dina pendapatan nasional tiap taun taun 2030. Penandatanganan RCEP sapinuhna nunjukkeun sikap jelas sadaya Anggota Nagara ngalawan sapihak sareng proteksionisme. Sora koléktif pikeun ngadukung perdagangan bébas sareng sistem perdagangan multilateral ibarat cahaya caang dina halimun sareng arus haneut dina angin tiis. Éta bakal ningkatkeun kapercayaan sadaya nagara dina pamekaran sareng nyuntik énergi positip kana kerjasama anti epidemi internasional sareng pemulihan ékonomi dunya.

Nyepetkeun pangwangunan jaringan aréa perdagangan bébas global standar tinggi

Kemitraan Komprehensif Ékonomi Daérah (RCEP), diprakarsai ku sapuluh nagara ASEAN, ngajak Cina, Jepang, Koréa Kidul, Australia, Selandia Baru, sareng India pikeun ilubiung ("10 + 6 ″).
"Perjanjian Mitra Ékonomi Komprehensif Daérah" (RCEP), salaku perjanjian perdagangan di daérah Asia-Pasipik, pasti ngahasilkeun pangaruh dagang anu gedé. Fokus kana industri manufaktur global, modél GTAP digunakeun pikeun nyimulasikeun pangaruh RCEP kana pembagian kuli dina industri manufaktur dunya, sareng mendakan yén RCEP ngagaduhan pangaruh anu signifikan kana pembagian kuli dina industri manufaktur dunya. Parantosanna bakal ningkatkeun deui posisi daérah Asia di dunya; RCEP moal ngan ukur ngamajukeun manufaktur Cina Ngaronjat ékspor industri sareng ningkatkeun pangsa pasar dunya ogé kondusif pikeun naék rantay nilai global.
Kerja sama integrasi ékonomi daérah anu dipimpin ku ASEAN mangrupikeun bentuk organisasi pikeun nagara-nagara anggota pikeun muka pasar saling sareng ngalaksanakeun integrasi ékonomi régional.
Ku ngirangan tarif sareng halangan non-tarif, netepkeun perjanjian perdagangan bébas sareng pasar hasil ngahijikeun Tatar 16 nagara
RCEP, visi anu saé, ogé mangrupikeun bagian penting tina strategi internasional nagara kuring, sareng urang ngan ukur tiasa ngantosan sareng ningali!


Waktos Post: Nov-23-2020